İFTAR ÇADIRINDA SON İFTAR YAPILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’PAYLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ İFTAR ÇADIRIMIZDA VERİLDİ’’

Aksaray Belediyesi tarafından Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırı son güne kadar yoğun ilgi gördü.

Vatandaşları aynı sofrada buluşturmak için iftar programı düzenleyen Aksaray Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Ulu Cami önünde kurduğu iftar çadırında her gün 2 bin 500 kişiye iftar hizmeti verdi. Evinde iftar hazırlama durumu olmayan ya da çeşitli nedenlerle evlerinde iftar açamayan binlerce kişi iftar çadırından hizmet aldı.

Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çadırda kapsam genişletildi. İftar çadırında her gün 30 personel görev aldı. Yaşlı engelli ve hasta misafirlere sıra bekletilmeden masalarında iftar yemekleri ikram edildi. Aksaray Belediyesi’ne ait mutfaklarda hijyen kuralları içerisinde hazırlanan yemekler iftar çadırında vatandaşlara ikram edildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in de sık sık ziyaret ettiği iftar çadırından hizmet alan vatandaşlar verilen iftar hizmetlerinden duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ettiler.

Toplumun her kesiminden vatandaşın aynı sofrada buluştuğu çadırda paylaşma duygusunun en güzel örneklerinin yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayı içerisinde düzenlenen faaliyetlerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Aksaray Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayını dolu dolu geçirdik. İhtiyaç sahibi ailelerin yanında olmak için sosyal ve kültürel birçok çalışmaya ev sahipliği yaptık.  Bu kapsamda gıda kolisi dağıtımı, sıcak yemek servisi, tahinli pide ve ramazan pidesi dağıtımı gibi sosyal hizmetlerimizle şehrimizin her noktasında ramazan ayının bereketini taşımaya çalıştık. Ayrıca Ulu Cami önünde kurduğumuz iftar çadırımızda ramazan ayı boyunca her gün 2 Bin 500 vatandaşımızı ağırladık.

Ramazan ayının manevi atmosferini ve bereketini tüm şehirde yaşatmak amacı ile düzenlediğimiz programlar yoğun ilgi gördü. Bir Ramazan ayını daha geride bırakarak Bayram’a kavuştuk. Ramazan ayında düzenlediğimiz organizasyonlara katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.’’ Dedi.