HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ'NDE ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA ÇALIŞAN PERSONELLERLE TERAVİH SONRASI BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında çalışma yürüten ekipleri ziyaret etti.

Şehrin en eski yerleşim yeri olan Hamidiye Mahallesinde bulunan yapıların kullanım ömrünü tamamlamış olması, sokaklarının dar ve kullanışsız olması sebebi ile kentsel dönüşüm zaruri hale gelmişti. Son günlerde ülkemizde yaşanan deprem ve sel gibi doğal afetler sonrasında Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşümün önemini daha çok açığa çıkarttı.

Şehrin kalbinde başlatın kentsel dönüşüm projesinin en kısa süre içerisinde hayata geçirmek için yıkım çalışmaları ve enkaz temizleme çalışması gerçekleştiren Belediye ekiplerini Başkan Dinçer, katıldığı iftar programının ardından ziyaret etti.

Kentsel dönüşüm projesini hızlandırmak için varil ateşinde ısınarak çalışan Belediye ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e proje alanında gelinen son durumlar hakkında bilgiler verdi. Belediye ekipleri ile uzun uzun sohbet eden Başkan Dinçer, Ekiplerin çay ikramını geri çevirmedi. Yıkım çalışmalarının detaylı olarak değerlendirildiği ziyarette Başkan Dinçer yıkım çalışmalarında kullanılan iş makinalarını kullandı.

Kentsel dönüşüm proje alanına yaptığı ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Vatandaşlarımızı yeni modern ve konforlu yaşam alanlarına en kısa sürede kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugünde katıldığımız iftar programı sonrasında proje alanında çalışan personellerimize destek olmak ve çalışmaları yerinde incelemek için Kentsel Dönüşüm Proje alanımıza geldik. Yeni caddelerin, sosyal donatı alanlarının, ticaret merkezlerinin ve dayanıklı ve modern konutların hayata geçeceği proje alanımızda 74. Yapının yıkımını gerçekleştirdik. Geriye kalan 6 yapının da yıkımını yaptıktan sonra proje alanımız inşaat çalışmalarına elverişli hale gelecektir.  Vatandaşlarımızı en kısa sürede sağlam ve güvenli konutlarına kavuşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ Dedi.