BAŞKAN DİNÇER AFAD FARKINDALIK SERGİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

YENİ SERGİ SALONU DEPREM VE DOĞAL AFETLER FARKINDALIĞI ÜZERİNE OLACAK

BAŞKAN DİNÇER; “AFET VE DEPREM BİLİNCİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE ARTIRILMASINI AMAÇLIYORUZ

Aksaray Belediyesi; Aksaray Bilim Merkezi’nde vatandaşlara afet riskinin yönetilmesi, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile kriz yönetimi esaslarını, afetlerin nedenlerini öğretmek ve afetlerden korunma yöntemlerini konusunda bilgilendirmek amacıyla Sergi Salonuna ‘Afet Farkındalık Alanı’ oluşturdu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray Bilim Merkezi Yeni Sergi Salonun’ da yer alan Afet Farkındalık Alanı’nı yerinde inceledi. Başkan Dinçer incelemeleri sırasında alanın işlevleri hakkında bilgiler aldı.

Aksaray Bilim Merkezi'nde 450 metrekarelik alanda ziyarete açılan afet farkındalık alanındaki materyaller, hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ve işaret dili ile erişilebilir özellikleri içeriyor.

Türkiye’nin deprem riski yüksek olan bir ülke olmasının yanında sel, toprak kayması, çığ gibi diğer doğa kaynaklı afetlere de maruz kalması nedeniyle; afet riskinin yönetilmesi, afet bilincinin artırılması ve hazırlıklı olma faaliyetlerinin toplumsal katılım ve sürdürülebilirlik kapsamında ön plana çıkması için açılan sergi alanında; fırtına, girdap, hortum, tsunami ve sağlam yapı simülatörleri, sel, çığ ve rezonans deneyleri alanları, fay hattı, afet ve acil durum çantası, siren, uyarı işaretleri, tehlike avı, acil arama, fay hatları oyun alanları, artırılmış gerçeklik platformu, interaktif Türkiye haritası, deprem büyüklükleri, toplanma alanları kiaskosu yer alıyor. Ayrıca, afetler hakkında bilgi vermesi için hazırlanan animasyon filmi de projeyle gösterime girdi.

Aksaray Bilim Merkezi’nde kurulan AFAD Farkındalık alanında yapılacak etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Afetler tüm dünyada bilinen bir gerçekliktir. Can kayıplarını en aza indirmek için bilgilendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı kapsayan hedef kitleye yeni, etkin ve kalıcı farkındalık kazandırma metotlarını son teknolojilerle zenginleştirip özel bir alan oluşturmak istedik. Gerekli kapasite, güç ve imkânlarımızı seferber ederek Afet Farkındalık Alanı oluşturduk. Afet Farkındalık Alanı'na tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.