AKSARAY BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE DÜZENLEDİĞİ TEKNİK GEZİ İLE ÖĞRENCİLERE DENEYİM KAZANDIRIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN SAHAYI GÖREREK ÖĞRENMESİ BİZE GÜVEN VERİYOR’’

Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi’nde eğitim gören İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri ve Ön Lisans İnşaat Bölümü öğrencileri için deprem bölgesine teknik gezi düzenledi.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen teknik geziye katılan 35 öğrenci teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görerek deneyim elde ettiler. Aksaray Üniversitesinde Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama ve İnşaat Bölümü öğrencilerinden oluşan grup Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen binaları incelediler. Enkazlar da yıkıma sebep olan malzemeleri inceleyen öğrenciler, iş hayatlarında kullanacakları notlar aldılar.

Teknik geziye katılan öğrenciler yaptıkları açıklamada mesleklerine odaklanmanın ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık oluşturulduğunu söylediler. Teorik bilgileri sahada görme fırsatı sunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.