ŞEHİTLİK MÜZESİ HİZMETE ALINMAYA HAZIR HALE GELİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI YAŞATMAK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİDİR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehitlerin adını ve hatıralarını yaşatmak için hayata geçirdiği Şehitlik Müzesi projesinde inşaat çalışmaları tamamlanarak iç tasarım ve tefrişat çalışmalarına başlanıldı.

Aksaray Belediyesi ekipleri, Kılıçarslan Mahallesi Ervah Kabristanlığı içerisindeki Hacılar Hanı binasına ‘Şehitlik Müzesi’ yapmak için çalışmalara başlamıştı. Aksaraylı şehitlerin adının gelecek nesillere taşınması için çalışma başlatılan projede inşaat çalışmaları tamamlanarak iç tasarım ve tefrişat aşamasına geçildi.

Şehit ailelerinin takdirle karşıladığı şehitlik müzesi yaklaşık 400 metrekarelik alanda projelendirildi. Müze içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru yer alıyor.  Aziz şehitlerimizin isimlerinin ve hayat hikayelerinin paylaşılacağı müzede şehitlerimizin özel eşyaları da sergi salonunda sergilenecek biçimde dizayn edildi.

Şehitlik Müzesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada Şehitlik Müzesinin şehitlerin anılarının ve hatıralarının yaşatılması açısından önemli bir proje olduğunu söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Vatanımız ve milletimiz için canını feda etmiş aziz şehitlerimizin hatıraları bizler için çok değerli bizde bu bilinçle Şehitlik Müzesi projemizi hayata geçiriyoruz. Şehitlik müzesi projemiz şehitlerimize karşı minnet ve şükran duygumuzun yansımasıdır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin emanetleri olan muhterem ailelerinin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. ‘’Dedi.