KİTAP KONAKLARI VE MİLLET KIRAATHANESİ GÜNLÜK BİN 155 KİTAPSEVERİ AĞIRLIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KİTAP KONAKLARIMIZ SEVİLEREK KULLANILIYOR’’

Aksaray Belediyesinin kültür ve eğitim hizmetleri arasında yer alan Kitap Konaklarında, her yaş grubundaki kitapseverlere rahat ve huzurlu bir ortamda kitap okuma imkânı sunuluyor. Şehrin 4 farklı noktasında hizmet veren kitap Konakları; orta öğrenim öğrencileri, üniversiteye hazırlanan ve yükseköğrenim gören üniversiteli gençlerinin uğrak noktası oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Nuri Yazıcı Kitap Konağının ihtiyaçları karşılamaması üzerine inşasını başlattığı Paşacık Kitap Konağı, Tapduk Emre Kitap Konağı ve Hoca Ahmet Yesevi Kitap konakları kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alındı. Soğuk ve yağışlı günlerde sıcak bir çalışma ortamı sunulan kitap konakları gençler tarafından sevilerek kullanılıyor.

Gençlerin güncel kaynak kitaba erişimini kolaylaştıran Kitap Konakları haftanın 7 günü hizmet veriyor. Şık tasarımıyla Gençlerin ilgisini çekebilecek nitelikte hayata geçirilen Kitap Konakları içerisindeki grup çalışma odaları, bireysel çalışma odası kafeteryası ve kütüphaneler bulunuyor.

Gençlerle bir araya gelmek için Kitap Konaklarını sık sık ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Konakları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Kitap Konaklarımız ve Millet Kıraathanelerimiz vatandaşlarımızın kaynak kitaba ulaşmasını kolaylaştırıyor. 4 farklı noktada bulunan Kitap Konaklarımızdan ve Millet Kıraathanemizden günlük Bin 155 vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaygınlaştırmak için yaptığımız projelerden olumlu dönütler aldık. Eğitim ve kültür projesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizin sevilerek kullanılması bizleri mutlu ediyor.’’ Dedi.