AKSARAY PEYZAJ VE AĞAÇLANDIRMA İLE GÜZELLEŞİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’DAHA YEŞİL VE GÜZEL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi soğuk kış günlerinin geride kalması ile birlikte peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

Şehre yeniden Yeşil Aksaray kimliği kazandırmak adına birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri bu yılda peyzaj ve ağaçlandırmalarla dikkat çekiyor. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl 200 bin fidanı toprakla buluşturan Aksaray Belediyesi bu yılda yeşil alanları, orta refüjleri, park ve bahçeleri ağaçlar ve çeşitli süs bitkileri ile donatıyor.

Şehrin en yoğun caddelerin olan Atatürk Bulvarındaki orta refüj vatandaşların göz zevklerine uygun çiçeklerle süslendi. Şehrin iklim ve toprak özellikleri dikkate alınarak yapılan çalışmalar kapsamında Acer platanoides fairview, sofora, mazı ve taflan cinsi bitkiler kullanılıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şu ifadeleri kullandı; ‘’Geçtiğimiz yıl yeşil alan varlığını en fazla oranda artıran belediyeler arasında yer aldık. Bu yılda havaların ısınması ile peyzaj çalışmalarımıza hız verdik. Şehrimizi ağaçlarla ve süs bitkileri ile süsleyerek güzelliğine güzellik katıyoruz’’