TÜRKİYE'NİN EN AZ YAĞIŞ ALAN ŞEHRİ AKSARAY'DA KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

1. LİG BAYAN HENTBOL TAKIMI KURUYAN MAMASIN BARAJINDA FARKINDALIK ANTRENMANI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN DİNÇER; "KURAKLIĞA KARŞI EN GÜÇLÜ KALKANIMIZ SU TASARRUFU"

Yaşanan iklim değişikliği ile birlikte Yağışsız geçen kış mevsiminde kuraklıkla mücadele ediliyor. Barajlarda düşen doluluk oranlarıyla Türkiye, en susuz kışlarından birini yaşıyor. İyiden iyiye susuzluk riskinin daha da arttığı bir dönemde Aksaray Belediyesi kadın hentbol takımı oyuncuları Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek adına mamasın barajı çevresinde farkındalık antrenmanı gerçekleştirdi.

'İç Anadolu Bölgesi'nin ve Türkiye’nin en düşük yağış alan bölgesi olan Aksaray Kuraklığın etkisinden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Su kaynaklarının beslenmesi zayıfladığından dolayı bölgemizde yer altı suları çekildi hatta bazı bölgelerde tamamen kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Uzmanlar ise suyun sürdürülebilirliği ve güvenliği için bireysel yapılan su tasarrufunun yanında 'Kriz yönetimi' oluşturmanın da önemine dikkat çekiyor.

THF Kadınlar Süper Lig takımları arasında yer alan ve şampiyonluk mücadelesi veren ve çeşitli yaş gruplarında Milli takım oyuncularının da bulunduğu Aksaray Belediyespor Bayan Hentbol takımı oyuncuları da kuraklığa dikkat çekmek ve su tasarrufuna vurgu yapmak adına Aksaray’ın en büyük içme suyu kaynağı olan Mamasın barajı çevresinde farkındalık idmanı yaparak su tasarrufuna dikkat çekti.

Aksaray Belediyesi kadın hentbol takımı antrenörü Emine Kılınç gerçekleştirdikleri farkındalık antrenmanına ilişkin şu görüşlere yer verdi. “İlimizi kadınlar hentbol liginde başarıyla temsil eden Aksaray Belediyesi kadın hentbol takımı sporcularımız ile birlikte Tüm Türkiye’de yaşanan ancak kuraklıktan en derin etkilenen yerlerin başında olan bölgemizde suyun önemine dikkat çekerek tasarrufa dikkat çekmek adına bugünkü idmanımızı Aksaray’ımızın içme suyunun tedarik noktasında gerçekleştirmek istedik, su yaşam kaynağımız kıymetini bugün her zamankinden daha fazla bilmeliyiz” dedi.