TARİHİ MEDRESE KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLERDE KULLANILMAK ÜZERE YENİLENDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TARİHİ BİR MEKANIMIZI DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKARTTIK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Bedriye Medresesinde başlattığı çalışmalarda inşaat aşaması tamamlanarak iç tefrişat aşamasına geçildi.

Bedriye Medresesine ait ana binanın iç kısımları aslına uygun restore edilirken çatı kısmı ise tamamen yenilendi. Medresede çevre ve zemin iyileştirmesi yapıldı ve ana binayla bütünlüğü sağlaması için bahçe duvarı aslına uygun olarak restoresi tamamlandı.

Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına alan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçlarsan Hamamı, Pir Ali Sultan, Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinden sonra Bedriye Medresesi’nde başlattığı restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tarihi Medrese kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılmak üzere yenilendi.

Kültürel mirasları gelecek nesillere aktarılması amacıyla Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Bedriye Medresesi’nde başlatılan restore çalışmalarıyla medreseyi gün yüzüne çıkartan Belediye Başkanı Dinçer, Bedriye Medresesi’nin geçmiş tarihe tanıklık etmiş Aksaray’ın en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Bedriye Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullandığını aktaran Başkan Dinçer, Bedriye Medresesi’nin Osmanlı’nın son dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi’nde fetvahane olarak hizmet verdiğini söyledi.