KATI ATIK TESİSİNDE KAPASİTE ARTIRIMI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER, "ÇÖPÜN TAŞINMASIYLA KÖTÜ KOKUYU ÖNLEMİŞ OLDUK"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in çevreci ve sürdürülebilir enerji projelerinden olan Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisinde kapasite artırımı devam ediyor.

Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisinde enerji üretimi tamamlanan bölümlerde gerçekleştiriliyordu. Tesisin birçok bölümünde kurulum aşamalarının tamamlanması ve tesise gelen katı atık miktarının artması ile tesiste üretilen enerji miktarı da artırttı.

Sürdürülebilir enerji kaynakları ile vatandaşlara verilecek hizmetler için kaynak oluşturulan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tesisin içerisine Güneş Enerji Santrali kurarak tesisin enerji verimliliğini artıracak çalışmalarda yapıyor.

Sıfır atık yönetimini en iyi uygulayan belediyeler arasında yer alan Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda faaliyete aldığı yeni katı atık Tesisi içinde GES kurulumu için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile EPDK onayı tamamlandı. Tesis için 0,82 MW/saatlik GES kurulumuna lisans alma süreci başladı. Böylece Tesis içinde Biyogaz ile birlikte GES projesi de hibrit olarak çalıştırılacak.

Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde yapılan kapasite artışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çöplerin enerjiye dönüştürüldüğü tesise Güneş Enerji Santrali içinde girişimlerin yapıldığını duyurdu. Şehrin geleceği için temiz ve yaşanabilir Aksaray için çalıştıklarını Belirten Başkan Dinçer, yeni tesisin kurulumu ile katı atıkların kötü kokuya, görüntüye neden olmadan işlenerek ekonomik bir kaynağa dönüştürüldüğünü söyledi.