BAŞKAN DİNÇER PROJELERİN HER AŞAMASINI BİZZAT DENETLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’DAHA GÜZEL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Şehrin her noktasında birbirinden farklı projeler gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımında sona yaklaşılan projeleri yerinde inceledi.

Göreve geldiği günden bu yana Aksaray Belediyesi’nin zaman mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirdiği projelerin her aşamasını yerinde takip eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Pazar günü sabahın erken saatlerinde proje alanlarına gitti.

Proje alanlarında gün boyu incelemelerde bulunan Başkan Dinçer Bedir Muhtar Külliyesinde, Macera Parkta, Bedriye Medresesinde, Kalanlar Millet Bahçesinde, Kentsel Dönüşüm Alanında ve Tapduk emre kitap konağında işçilerle biraraya geldi.

İlk olarak Bedir Muhtar külliyesinde incelemelerde bulunan Başkan Dinçer, işçilerle bir araya gelip çay eşliğinde sohbet edip yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnşaat çalışmaları tamamlanan Bedir Muhtar külliyesinin iç teşrifat ve çevre düzenlemesi çalışmaları sürdüğün bilgisi paylaşıldı.

Gençlerin ve adrenalin tutkunlarının merakla beklediği macera parkında da çalışmalar hakkında bilgi alan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Şehrimizin genç ve heyecanlı kimliğini yansıtan Macera parkı projemizde kurulum işlemleri tamamlandı şu an kullanıcıların güvenliği için test aşaması ve son dokunuşları arkadaşlarımız yapıyorlar bahar aylarında açmayı planladığımız Macera parkı gençlerimiz ve macera severlerin gözde mekânı olacak” Dedi.

Aksaray’ın 42 Bin Metrekare alan üzerine kurulu yeni cazibe alanı Kalanlar millet bahçesini de ziyaret eden Başkan Dinçer konumu, muhteşem doğası ve tarihi dokusu itibari ile şehrin en işlek park ve yeşil alanı olması beklediklerini; vatandaşların Melendiz Çayı’nın serinliğinde, rengarenk çiçek kokusu içinde doğa ile iç içe zaman geçirebileceği bir mekânı hazır hale getirdiklerini söyledi.

Aksaray’ın kalbinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde ise 61 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Şehrin yıllardır yapılamaz denilen kronikleşmiş sorunu haline gelen Hamidiye mahallesindeki kentsel dönüşüm alanında çalışmalar hakkında konuşan Başkan Dinçer şunları söyledi. “Şehre nefes aldıracak bu önemli projede Kimseye mağduriyet yaşatmadan, planladığımız zaman içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz şu an yıkım işlemlerinin büyük kısmı tamamlandı. Arkadaşlarımız moloz kaldırma işlemlerini büyük bir dikkat ve titizlikle gerçekleştiriyorlar. Yıkım işlemlerinin ardından Temel atma işlemleri de kısa süre sonra başlayacak” dedi.

Bir tarih şehri olan Aksaray’da birçok tarihi yapının yeniden ayağa kalkması için restorasyon ve çevre düzenlemesi yaparak yeniden şehre kazandıran Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Bedriye medresesinin kısa zaman içerinde hizmete alınacağını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Paşacık Kitap Konağının açılışını yapan Başkan Dinçer, Tapduk Emre Kitap Konağının da inşaatının tamamlandığını kısa zaman içerisinde hizmete sunulacağını duyurdu.BAŞKAN DİNÇER YAPIMINDA SONA YAKLAŞILAN PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’PROJELERİMİZİN YAPIMINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ’’

Göreve geldiği günden Aksaray Belediyesi’nin zaman mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirdiği projelerin her aşamasını yerinde takip eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Pazar günü sabahın erken saatlerinde proje alanlarına gitti.