24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRA ORMANINA BİNLERCE FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Aksaray Belediyesi bu yılda 24 Kasım öğretmenler gününde geleceğin fidanlarını yetiştiren öğretmenleri unutmayarak daha önce Kireçlik Mevkii’nde Oluşturulan öğretmenler günü hatıra ormanında binlerce fidanı toprakla buluşturacak.

Geleceğe daha yaşanabilir ve yeşil bir Aksaray bırakmak ve öğretmenlerimize kalıcı bir hediye bırakmak için oluşturulan 24 Kasım öğretmenler günü hatıra ormanında yeni fidanlar yeşil dokuya katkı sağlayacak.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Şu görüşlere yer verdi. “Büyük bir fedakârlık içerisinde görevini yerine getiren öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrenciler gibi daha önce oluşturduğumuz hatıra ormanında yetişecek fidanlar da inşallah hem öğretmenlerimiz için kalıcı bir hediye hem de “Yeşil Aksaray” için büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Şehrin ana arterleri başta olmak üzere park bahçelerde, orta refüjlerde ve diğer ağaçlandırma alanlarında yeşillendirmeye büyük önem veren Aksaray Belediyesi 200 Bin ağaç dikimi hedefine doğru kararlı bir şekilde ilerliyor.

Göreve ilk geldiği günden bu yana yeşil Aksaray olgusunu yeniden hayata geçirmek için büyük gayret gösteren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in bilindiği üzere Fatih millet bahçesi projesi büyük beğeni almış ve bugünlerde açılışa hazırlanan şehrin tarihi doğal güzelliklerini de içinde barındıran Kalanlar millet bahçesinin tamamlanmasıyla şehrin yeşil alan varlığı daha da zenginlik kazanacak.