6. GELENEKSEL FOTOĞRAF YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 30 KASIM

Aksaray Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen “Yaşayan Şehir Aksaray” temalı fotoğraf yarışması için başvurular sürüyor.

Aksaray Belediyesi’nin düzenlediği bu yarışmayla, Aksaray’ın doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip öne çıkan tarihi miraslarının belgesel nitelikte anlatılması hedeflenirken, tarihi yapılar, köprüler, sokaklar, sit alanları, camiler, kiliseler, kaleler, mağaralar, anıt ağaçlar ve yıllara şahitlik eden yüzlerin kayıt altına alınması hedefleniyor.

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yarışmada birincilik ödülü olarak 10 Bin, ikincilik ödülü olarak 7 bin 500 üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi.  Şehrin güzelliklerini gözler önüne serecek olan yarışmaya son başvuru tarihi 30 Kasım 2022 olarak belirlendi.

Yarışmacıların yüklediği fotoğraflar üç ayrı bulut sisteminde yedeklenir ve TFSF temsilcisi tarafından jürinin beğenisine sunulur. Yarışmacıların yüklediği fotoğraflar üç ayrı bulut sisteminde yedeklenir ve TFSF temsilcisi tarafından jüri toplantısına getirilir. Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde, bilgisayar sistemi tarafından kodlanmış fotoğraflar üzerinden katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmadan sunulur.

Jürinin seçimi tamamlandıktan sonra ödül, sergileme alan ve satın alınan fotoğrafların eşleştirilmesi web tabanından online olarak yapılıp tutanağa geçirilir, jüri üyelerince imzalanır ve yarışma takviminde belirtilen tarihte ilan edilecektir. Jüri üyeleri Tayfun ÇELİK Aksaray Bld. Bşk. Yrd, Adnan ATAÇ Prof. Dr. Akademisyen, Ata Yakup KAPTAN Prof. Dr. Akademisyen, Erdem ZENGİN Fotoğraf Sanatçısı, AKFOD, Hakan ÖZTÜRK- Fotoğraf Sanatçısı, KADOF, Mustafa Doğan ŞAHİNER-Fotoğraf Sanatçısı ve NİFAD Sami TÜRKAY – Fotoğraf Sanatçısı, KAFSID, değerlendirmelerinde olacak.

Yarışmada ödül ve sergileme alan fotoğraflar Aksaray Belediyesi'nin www.aksaray.bel.tr web adresi ile TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/ web sitelerinde ve TFSF'nin Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Instagram vb.) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun olarak yayınlanacaktır.