AKSARAY BELEDİYESİ KİTAP GÜNLERİ İLE KAPILARINI KİTAPSEVERLERE AÇIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’4. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİNDE OKURLARLA YAZARLARI BULUŞTURACAĞIZ’’

Aksaray Belediyesi’nin, kitapseverler için her yıl geleneksel olarak düzenlediği kitap günlerinin tarihi belli oldu.

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap günleri bu yılda birbirinden seçkin yayınevlerinin ve adından söz ettiren yazarların katılımı ile gerçekleştirilecek. Aksaray Belediyesine ait kapalı Pazar Pazarı fuar alanında gerçekleşecek. Toplumun her kesiminden vatandaşa hitap edecek organizasyonların planlandığı kitap günleri 8 Ekim tarihinde başlayacak ve 16 Ekim’e kadar devam edecek.

Yazarların kitapseverlerle buluştuğu kitap günlerinde yazarlar ve okurlar arasında söyleşiler düzenlenecek. Konferansların, kitap tanıtımlarının, imza günlerinin ve birbirinden renkli etkinliklerin yapılacağı kitap günlerinde çocuklarda unutulmadı. Etkinliğin devam ettiği süre içerisinde cumartesi ve Pazar günleri çocuk tiyatroları düzenlenecek.

Kitap günleri gibi kültürel etkinliklerin okuma alışkanlığı ve farkındalığı oluşturmakta önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizde düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl 4.’sünü düzenleyeceğimiz kitap günlerimiz içinde birbirinden eğitici ve eğlenceli programlar hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı fuar alanımıza bekliyoruz.’’ Dedi.