GENÇLERİN MERAKLA BEKLEDİĞİ KİTAP KONAKLARI AÇILIŞA HAZIR

BAŞKAN DİNÇER; “KİTAP KONAKLARIMIZI YAKINDA HİZMETE SUNUYORUZ’’

Aksaray Belediyesi gençlerin merakla beklediği Paşacık, Hasas ve TOKİ Cumhuriyet Mahallelerinde başlatmış olduğu kitap konaklarını açılışa hazır hale getirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile gençlere yönelik projelere hız veren Aksaray Belediyesi kitap konakları sayısını artırdı. Aksaray Belediyesine ait olan Nuri Yazıcı Kitap Konağı’na ve kıraathanelere öğrenciler yoğun ilgi gösteriyordu. Öğrencilerin gösterdiği bu yoğun ilgiye kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şehrin 3 farklı noktasında kitap konağı çalışmalarını başlattı.

Gençlerin istek ve talepleri dikkate alınarak Paşacık, Hasas, TOKİ Cumhuriyet mahallelerinde aynı anda inşaat çalışmaları başlatıldı. Gelinen süreç içerisinde kitap konaklarının yapım aşaması tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulmaya hazır hale getirildi.

Nuri Yazıcı Kitap Konağında olduğu gibi yeni kitap konakları da 2 kattan oluşacak biçimde ve 360 metrekarelik alanda hizmet verecek tipte tasarlandı. Yeni kitap konakları modern mimari yapısı ile gençlerin ilgileri göz önünde bulundurularak inşa edildi.

Paşacık, Hasas ve TOKİ Cumhuriyet Kitap Konaklarında; kütüphane, biraysel çalışma odaları, grup çalışma odaları, bilgisayar odaları ile kafeterya bulunuyor. İç mekânın şık, konforlu, sağlıklı ve işlevselliğindeki iç mimari inceliğiyle öğrencilere rahat çalışma imkânı sunacak.

Özellikle gençlerden kitap konakları noktasında yoğun talep aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada gençlerin isteklerini karşılıksız bırakmadıklarını ifade etti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında yeni kitap konaklarının gençlerin ilgisini çekebilecek niteliklerle dizayn ettiklerini belirtti.