TÜRK YILDIZLILARI NEFESLERİ KESTİ

Türkiye’nin milli gururu Türk Yıldızları, Aksaray semalarında yaptığı gösteri uçuşuyla nefesleri kesti.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin öncülüğünde Hasan Dağında gerçekleşen Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonası kapsamında Türk Yıldızları Aksaray semalarında nefes kesen bir gösteri yaptı.

Gösteri öncesinde kürsüye çıkan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman, Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonasının 5. Gününde talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden paraşütçü Serdar Yavuz’a Allahtan rahmet diledi.

Aksaray Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonasını tamamlandığını ve şampiyona esnasında hayatını kaybeden paraşütçü Serdar Yavuz’a yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, böylesine önemli bir organizasyonun Aksaray’da gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Aksaray Belediyemizin bu organizasyonda emeği büyük. Aksaray Valiliğimiz katkıları oldu ve bizde üniversite olarak bu şampiyonun kapanışını üstlendik. Türk Yıldızlarına Aksaray’ı tercih ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “30 Ağustos bayramının hemen ardından böylesine anlamlı bir programda sizlere bir araya gelmekten onurlu ve gururluyum. Ayrıca Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonasında hayatını kaybeden sporcumuz Serdar Yavuz’u minnetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Kahraman ordumuz bin yıldır bu topraklarda gözü olanlara canı pahasına korku vermeye devam ediyor.  Dosta güven, düşmana korku veren Türk Hava Kuvvetleri bizi her alanda gururlandırıyor ve onurlandırıyor.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Çalışmak demek boşuna yorulmak demek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim, teknik ve her uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek demektir’ der. Bu bağlamda Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi birçok alanda dünyanda söz sahibi olmuş, bu yarışta bende varım demiştir. Bugünün Türkiye’sine baktığımızda İstikbal Göklerdedir’ parolasıyla ülkemiz geçtiğimiz yıl içerisinde kendi helikopterini uçurmuş, hava kuvvetleri alanında ülkemiz 7. ülke sıralamasında yer almıştır. Kendi füzemizi, tankımızı, İnsansız hava aracımızı üretiyor durumundayız. Şimdide hava araçları içerisinde silahlı olan SİHA’ları yapma noktasına gelmiş ve diğer ülkelere ihraç etmeye noktasına gelmiş bulunmaktayız. Dünyanın en son teknoloji uçaklarımızla alanında en iyi yetişmiş pilotlarımızla artık dünya devletleri arasında artık söz sahibiyiz ve bizde varız diyoruz.

Türk yıldızlarına teşekkür ediyor, şehit pilotumuz Hamza Gümüşsoy ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diyorum. Mekânları cennet olsun. Bu organizasyonda emeği geçen Valiliğimize, üniversite ve belediye olarak ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ali Mantı konuşmasında “Öncelikle hayatını kaybeden sporumuz Serdar Yavuz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Yıldızları, binlerce vatandaşın sabırsızlıkla beklediği gösteriyi sundu.  Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Stadyumunda, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. İzlemeye gelenler gösterinin gurur verici olduğunu belirterek, Türk Yıldızları’na teşekkür etti.

Gösteriden sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu “Dünkü elim kaza olmasaydı çok daha güzel ve gösterişli bir şey olacaktı. Ama o kaza bazı etkinliklerimizi iptal etmemize sebep oldu. Türk Yıldızları’nın gösterisine yoğun ilgi ile karşılandı ve Aksaray’ımız böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı” dedi.

Vali Ali Mantı, gösteriden sonra Türk Yıldızları ekibine teşekkür etti.