BAŞKAN DİNÇER YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN CUMA PAZARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’PAZAR ALANLARIMIZI KENT KİMLİĞİNE YAKIŞIR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYORUZ’’

Vatandaşların ve pazar esnafının temiz, nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için Pazar alanlarında yenileme çalışması yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımı devam eden Cuma Pazarın da incelemelerde bulundu.

Şehir genelindeki birçok semt pazarlarında yenileme ve modernizasyon çalışması yapan Aksaray Belediyesi, Cuma semt pazarının daha kullanışlı hale gelmesi için çalışma başlatmıştı. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine başlatılan çalışmalarla Cuma pazarı kapalı Pazar alanına dönüştürülüyor.

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmaların neticesinde pazar alanında bulunan mevcut örtü alanları kaldırıldı. Alt yapı eksikliklerinin giderildiği alanın çelik konstrüksiyon çalışmalarına başlanıldı. Hızla devam eden çalışmaları yerinde incelemek için Pazar alanına giden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer gelinen aşamalar hakkında bilgi aldı.

Yapımı devam eden semt pazarı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; ‘’Cuma Semt Pazarı uzun yıllar boyunca kullanıldığı için kapalı alanlar deforme olmuş pazar esnafı ve vatandaşların alışveriş yapmalarını zorlaşmıştı. Ayrıca Pazar alanındaki alt yapı eksiklikleri ve zeminin ömrünü tamamlaması ile Pazar alanının yenilenmesi bir gereklik haline geldi. Pazar alanının alt yapı eksikliklerinin giderdik ve çelik çatı kaplama işlemlerine başladık. Zemin iyileştirme ve betonarme çalışmalarının ardından Pazar esnaflarımıza ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Pazar alanımız daha kullanışlı daha nezih daha sağlıklı hale gelecek.

Cuma Semt pazarımızın yenile çalışmaları ile toplamda 3 bin 300 metrekarelik kapalı alanda hizmete sunulacak. Cuma Pazar alanında yapılacak yeni çelik çatı konstrüksiyonları, ilerleyen süreçte güneş enerji santrali kurulabilecek biçimde projelendirdik. Şifahane, Şamlı, Hassas, Nakkaş ve Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar iklim şartlarından etkilenmeden faydalanabilecek. Kent kimliğine yakışır modern alanlar oluşturmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.