AKSARAY BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE 2. BİSİKLET FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN DİNÇER; “BİSİKLET KULLANIMINI YAYGINLAŞTIRARAK SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK EDİYORUZ”

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2.’si düzenlenen Bisiklet festivali, şölen havasında gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl yoğun katılım sağlanan Bisiklet Festivali bu yıl ‘Bisikletini de Al Gel’ sloganı ile yapıldı. Festivale Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Engin Deligöz, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının idari ve mülkü amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında saat 17.00’da başlayan festivalde farkındalık oluşturmak için bisikletlerle Kılıçarslan parkına hareket edildi. Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve protokol üyelerinin de sporseverlerle pedal çevirdiği festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Festivale katılan Kamu Kurum ve Kuruluşları vatandaşlarda farkındalık uyandırmak adına toplum sağlığını koruyacak mesajlar içeren pankartlar açılırken Aksaray Yeşilay Cemiyeti adına katılanlar ise ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ pankartı açtılar.

“Şölen Havasında Bir Festival Yaşandı”

Çocukların ve gençlerin aileleri ile birlikte doyasıya eğlendiği festival de şişme oyun parkurları ve maskotlar çocukların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar tarafından yoğun katılım sağlanan festivalde Belediye ekipleri tarafından sürpriz hediyeler dağıtıldı. Festivalde Rodeo, Rampa Şov, Survivor Parkuru, Bisiklet adrenalin gösterisi ve tek bacak bisiklet gösterisi gibi etkinlikler de yapıldı. Halk sanatçısı Yılmaz Çil ve Emre Ülger’de festival alanında sahne aldı.

Festivalde bisiklet sürme etkinliğine katılan tüm katılımcılar arasında yapılan çekilişte ismi çıkan vatandaşlara Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından bisikletleri verildi.

“Bisiklet Kullanımını Yaygınlaştırarak Sağlıklı Yaşama Teşvik Ediyoruz”

Festival alanında katılımcılara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bisiklet festivalinin geleneksel hale geldiğini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; Bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz Bisiklet Festivalimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizde çevreci, doğa dostu ve ekonomik bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaştırılması adına geçtiğimiz yıl bisiklet festivalimizin ilkini düzenlemiştik. Festivalimize, pandemi şartlarına rağmen çok yoğun bir katılım sağlanmıştı. Vatandaşlarımızın yoğun isteği üzerine bisiklet festivalimizi geleneksel hale getirerek bu yılda ikincisini düzenliyoruz.

‘’Bisikletini Al Gel ‘’ sloganı ile düzenlediğimiz festivalimiz ile halkımızı sağlıklı yaşama teşvik etmek için bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı planlıyoruz. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte araç kullanım sayısı düşecek ve doğaya salınan zararlı gaz miktarında azalmalar olacaktır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana büyük bir gayretle diktiğimiz ağaçlarımız, zararlı gazların salınımının azalması ile birlikte sağlıklı bir şekilde yetişecek ve var olan yeşil alanlarımızın gelecek nesillere ulaşması sağlanacaktır.

Bu amaçla göreve geldiğimiz de hayata geçirdiğimiz Akıllı Bisiklet İstasyonları ve Yolları projemizde vatandaşlarımız tarafından ilgi ile karşılandı. Akıllı Bisiklet İstasyonları ve yolları projemiz kapsamında şehrimizde 11 noktada bisiklet istasyonları kurduk. 32 Kilometrelik bisiklet yollarımızı önümüzdeki yıllarda artıracağız. Mevcut bisiklet yollarımızı projemize entegre ettik. Sporseverlerimizin rahat ve güvenli bir şekilde bisiklet kullanması için oluşturduğumuz yeni bisiklet yolları ile şehrimizin bir uçtan bir uca bağlantısını sağladık.

Vatandaşlarımız, alternatif bir ulaşım imkânı olan bisikletleri istasyonlardan üyelik işlemlerini gerçekleştirerek alıyor kullandıktan sonra en yakın istasyona teslim edebiliyor. Bu yöndeki çalışmalarımız vatandaşlarımızın ilgi ve ihtiyaçlarına göre artarak devam edecek.

Festivalimiz kapsamında günün ilerleyen saatlerine kadar devam edecek birçok etkinliğimiz olacak. Vatandaşlarımıza pandeminin etkilerini unutturarak güzel günler geçirmeleri için düzenlediğimiz festivalimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizin uzun yıllar devam edeceğini sizlerle paylaşmak istiyorum.’’ Dedi