AKSARAY BELEDİYESİ VEKTÖRLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE BAŞLATTI

Aksaray Belediyesi, çevre ve halk sağlığını korumak için ilkbaharın erken döneminde vektör, larva karasinek, haşere ve kemirgenlere karşı şehir genelinde etkin bir mücadele başlattı.

Aksaray Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve ferah bir yaz dönemi geçirmesini sağlamak için şehrin her noktasında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Yıl boyunca vektör, larva, sivrisinek gibi haşerelere karşı etkili mücadele gösteren Aksaray Belediyesi görevlileri, geçtiğimiz günlerde dere, su birikintisi ve kanallarda ilaçlama çalışmasını tamamlandı. Belediye ekipleri, mayıs ayı içerisinde ahır ve mandıralarda kemirgenlere yönelik ilaçlama çalışması başlattı.

İnsan ve çevre sağlığına olumsuz etki eden zararlılara karşı başarılı çalışma yürüten Belediye görevlileri, mevsim şartlarına uygun olarak çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mücadelenin yıl boyunca titizlikle sürdürüleceği bildirildi.