ŞEHİTLİĞİN İSTİNAT DUVARI YENİLENİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHİTLİK, ŞEHRİMİZİN EN ÖZEL MEKANIDIR”

Aksaray Belediyesi Ervah Kabristanlığı yanında bulunan Aksaray Şehitliğinin istinat duvarında deforme olan andezit taşlarını yeniliyor.

Şehitlik içerisinde ve çevresinde temizlik, peyzaj ve yenileme çalışmaları gibi çalışmaları yılın her döneminde hassasiyetle gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri Şehitliğin ihata duvarında bulunan andezit taşların yenilenmesi için çalışma başlattı. İstinat duvarında bulunan bazı taşlar iklim şartları sebebi ile ve çeşitli dış etkenlerle deforme olmuştu.

Belediye ekipleri Şehitlik duvarındaki şehir estetiğini bozan bu görüntüyü ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. 180 metrekarelik duvar alanı üzerindeki tüm andezit taşlar yenileri ile değiştirilirken deforme olmuş alanlar boyanarak Ramazan Bayramı öncesinde ziyaretçilere hazır hale getirildi.

Şehitlikte yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada Şehitliğin temizliği, peyzajı ve deforme olmuş alanlarının yenilenmesi konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şehitliğin şehrin en özel en nadide mekanlarından biri olduğunu ve bu özeni göstermeye gayret ettiklerini ifade etti.