YENİDEN YEŞİL AKSARAY İÇİN HER GÜN AĞAÇ DİKİLİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARI İLKBAHARA HAZIRLIYOR

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara doğa ile iç içe bir kent yaşantısı sunabilmek adına şehir genelindeki parklarda ve yeşil alanlarda ilkbahar hazırlıklarına başladı.

Yılın her döneminde parkların ve yeşil alanların bakımını ihmal etmeyen sürekli fidan dikimi gerçekleştiren Aksaray Belediyesi çetin geçen kış günlerinin ardından yeşil alanların bakımını gerçekleştiriyor.

Belediye ekipleri yeni ağaç ve fide dikimlerinin yanı sıra mevcutta bulunan ağaçlarda budama, dip temizliği ve gübreleme gibi çalışmalar yapıyor.

Şehrin tekrar ‘Yeşil Aksaray’ kimliğini kazandırmak için tüm imkanları seferber eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 75 Bin ağaç, 391 Bin mevsimlik çiçek, 116 Bin çalı bitkisinin toprakla buluşturulmasını sağladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda Park ve yeşil alanlarda bakım çalışmaları yapılmasının yanı sıra yapımı devam eden Fatih Millet Bahçesi ve Kalanlar Millet Bahçesinde de inşaat çalışmaları ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Millet Bahçelerinin hizmete açılması ile birlikte kişi başına düşen yeşil alan varlığında ciddi oranda artış olması bekleniyor.