KIZ KUR’AN KURSU BAHÇESİNE AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN ÇOCUK PARKI VE DİNLENME ALANI DUALARLA HİZMETE AÇILDI

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Hazreti Hatice Kız Kur’an Kursu bahçesine Aksaray Belediyesi tarafından peyzaj ve oyun grubundan oluşan çocuk parkı ve dinlenme alanı yapıldı.

Belediye tarafından yapılan parkın açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Cemalettin Bal, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Cemalettin Bal, Kız Kur’an Kursu hakkında bilgiler verdikten sonra sözlerine şöyle devam etti. “Kur’an Kursunun yanında bulunan arsayı halkımızın da desteği ile para ile satın aldık. Burada eğitim gören yavrularımız oynasınlar enerjilerini atsınlar dedik. Belediye Başkanımızdan bir istekte bulunduk. Bu araziye çocuklarımızın eğleneceği ve dinleneceği bir yer olsun istedik. Allah razı olsun belediye başkanımız buraya güzel bir park ve dinlenme alanı yaptı.  Biz istiyoruz ki dindar bir nesil yetişsin. Milli ve manevi değerlerine sahip olsun. Allaha kul olsun. Hz. Muhammet (S.A.V) efendimize ümmet olsun. Edebi ile ahlakı ile bütün dünyada Adaleti temsil etsin. Bu vesileyle belediye başkanımıza da Teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkan Evren Dinçer ise yaptığı konuşmada Aksaray’a yapılacak hizmetlerin her zaman yanında olacaklarının altını çizerek “ Bizde böyle güzel bir hizmete azda olsa katkı sunmaya çalıştık. Bundan sonrada Aksaray’ımıza yapılacak hizmetlerin yanında olacağız. 150’ye yakın öğrenicimiz burada okuyor. İnşallah bu kurumlarımızın sayısı bizlerin ve sizlerin de desteği ile artarak devam edecek. Ben bu yapının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray Belediyesi tarafından Kur’an Kursu öğrencilerine hizmet amacıyla yapılan park ve dinlenme alanı protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte hizmet açıldı.

Başkan Evren Dinçer ve beraberindekiler, açılış sonrası Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek Bayramlarını kutladılar.