HANIMELİ PAZARI İLE KADINLAR AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

BAŞKAN DİNÇER; "VATANDAŞLARIMIZ İHTİYAÇLARINI HANIMELİ PAZARINDAN KARŞILAYARAK KADINLARIMIZA DESTEK OLABİLİRLER”

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları için birçok proje geliştiren Aksaray Belediyesi, Hanımeli pazarı ile kadınlara üretme ve pazarlama imkânı sunuyor.

El emeği ürünlerin yer aldığı pazarda kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor. Çarşamba günleri kurulan pazarda kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan stantlarda satışlarını yapıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hanımeli Pazarı Cumartesi Semt Pazarı içerisinde sabahın erken saatlerinde kurularak günün ilerleyen saatlerine kadar satış yapılıyor. 35 bayan kendilerine ait stantlarda satışlarını yapabiliyor.

Hanımeli Pazarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşları hanımeli pazarına davet ederek kadınlara destek olabileceklerini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “ Biz kadınlarımızın her alanda aktif rol alması için birçok proje gerçekleştiriyoruz. Hanımeli pazarı da bu projelerden birdir. Şehrimizin çalışkan kadınları bu pazarda birbirinden farklı ürünler ortaya çıkartıyorlar. Bizlerde onları destekliyoruz. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları ürünleri buradan alırsa, Pazar alanını ziyaret ederse maddi ve manevi olarak destek sağlayabilirler” açıklamalarında bulundu.

"Buranın Sayesinde Kazanabiliyoruz"

Kendilerine burayı tahsis eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkürlerini ileten pazarda satış yapan kadınlar Hanımeli Pazarı ile ilgili şu açıklamalarda bulundular; " Burada satışını yaptığımız ürünler hepsi el emeği göz nuru. Vatandaşlarımızdan çok yoğun ilgi var ürettiğimiz el işi ürünleri genç kızlarımız çeyizlik olarak alıyor. Sabah kahvaltı yapmak için pazara gelen müşterilerimiz var. Kışlık ihtiyacının tamamına yakınını buradan karşılayan müşterilerimizde var. Böyle bir yer olmasaydı bizim bu satışları yapma imkanımız kesinlikle olmazdı. Burayı bize sunduğu için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok iyi oldu biz ev kadınları için. Buranın sayesinde kazanabiliyoruz. En azından çocuklarımızın ve kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Ev ekonomisine katkı oluyor. İlgi ve alaka da çok güzel. İlerleyen dönemde daha çok satış yapacağımıza inanıyoruz” dedi.