HASAN DAĞI´NDA DÜZENLENEN ´´ULUSLARARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ RUSYA AÇIK ŞAMPİYONASI´´ TURNUVASINDA BAŞARILI OLAN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

HASAN DAĞI´NDA DÜZENLENEN ´´ULUSLARARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ RUSYA AÇIK ŞAMPİYONASI´´  TURNUVASINDA BAŞARILI OLAN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

“AKSARAY HER ALANDA OLDUĞU GİBİ YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE DE KENDİNİ İSPATLADI”

Aksaray’ın ev sahipliğinde Hasan Dağı´nda düzenlenen ´´Uluslararası Yamaç Paraşütü Rusya Açık Şampiyonası´´ turnuvasının kapanış töreninde, dereceye giren pilotlara 15 Temmuz Milli İrade Meydan´ında ödül takdim töreni yapıldı

Aksaray Hasan Dağı’nda Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen 2 büyük uluslararası yarışmadan ilki olan "Uluslararası Yamaç Paraşütü Rusya Açık Şampiyonası"  madalya töreniyle tamamlandı. Yapılan şampiyonaya 25 ülkeden 70 pilot katıldı

03-09 Ağustos 2019 tarihleri arasında Hasan Dağı’nda gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Rusya Kupası Yarışmaları sonrasında hak edenlere ödülleri  15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılan törenle taktim edildi,

Törene , Aksaray Valisi Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Şampiyona organizasyon sorumlusu ve Hava sporları Aksaray İl Temsilcisi Abdullah Kahraman, Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği Başkanı Rasim Gül ile yamaç paraşütü pilotları katıldı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Evren Dinçer “ Aksaray’ımız her alanda olduğu gibi spor alanında da başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu şampiyonaya olduğu gibi bundan sonraki organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm sporcularımıza Teşekkür ediyorum. Başarılı olarak ödül alanları da tebrik ediyorum” dedi.

Vali Ali Mantı ise konuşmasında “Öncelikle özel bir spor olan yamaç paraşütü sporunu Aksaray’ımıza sevdirmek, ilk etapta tanıtma amacıyla yapılan bu yarışmada emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra çocuklarımıza gençlerimize yamaç paraşütünü sevdirme adına bu bir adım olur. Aksaray kendisini bu alanda da ispatladı. Önümüzdeki günlerde daha büyük organizasyonlar yaparak kendimizi ispat etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dereceye girenlerin  madalyaları Aksaray valisi Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından verildi

HAVA SPORLARINDA İKİNCİ HEYACAN..

SÜPER FİNAL ÖN ELEME YARIŞMASIDA AKSARAY’DA YAPILACAK

Hava sporlarında ikinci heyecan 25-31 Ağustos 2019 tarihlerinde ise Yamaç Paraşütü Süper Final Ön Eleme Yarışması da yine Aksaray´ın ev sahipliğinde Hasandağı´nda gerçekleştirilecek

25 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak şampiyonaya 35 ülkeden 120 pilotun katılması bekleniyor   şampiyona 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenecek madalya töreniyle sona erecek.

Türkiye´de Uluslararası Hava Sporları Organizasyonu yapmaya yetkili kurum FAI ile Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin koordinasyonunda, İl özel İdaresi, Aksaray Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü- UMKE, AFAD ve diğer kurumlarımızın yanında Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Aksaray Ziraat Odası, Aksaray Hava Sporları Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleriyle gerçekleştirilen yamaç paraşütü şampiyonalarının ilimizin tanıtımı çalışmalarına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

25 Ağustos 2019 günü Hasan dağı Kar beyaz Otel bölgesinde 2.000 metre yükseklik de bulunan kalkış alanından verilecek startla başlayacak. Yarışmalara aralarında Türkiye´nin yanı sıra Fransa, Hollanda, Avusturya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Belarus, Çin, Japonya, Rusya, Almanya, Belçika, Norveç, İran, Polonya, Slovakya Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Güney Afrika ve Amerika gibi farklı 35 ülkeden yaklaşık 120 yarışmacının katılması bekleniyor.