2022 YILI AKSARAY İÇİN ULAŞIM YILI OLACAK

AKSARAY’DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK

BAŞKAN DİNÇER “ŞEHRİMİZDE SİNYALİZASYON SİSTEMİNİN ALTYAPISINI YENİLİYORUZ”

Aksaray Belediyesi, Aksaray’daki trafik sorunu çözümüne yönelik köklü bir değişikliğe gidiyor. Şehirde sürdürülebilir bir ulaşım ağı sağlanması hedefleniyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yıl içerisinde şehir içi trafiği ile ilgili önemli adımlar atılacağını ve yeni trafik yönetim sistemini Aksaray’a uyarlayacaklarını bildirdi. Yeni trafik yönetim sistemi ile akıcı trafik ile zamandan ve yakıt tüketiminden tasarruf sağlanacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve geldiğinde şehir içi trafiği rahatlatan pek çok düzenleme başlatmış, yayaların ve sürücülerin güvenli ulaşımını sağlamıştı. Özellikle şehir merkezi trafiğinde yaşanan karmaşaları önlemek için çalışma yürüten Başkan Dinçer, Kurtuluş Kavşağı, Sanayi Kavşağı, Adese Kavşağı, Aksaray Lisesi Kavşağı gibi merkezi konumlarda bulunan kavşakları yeniden düzenledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da her geçen yıl yaşanan nüfus artışına bağlı olarak araç sayısının arttığına değinerek “Biz yerel yönetimler olarak şehir içi trafiğinin düzenlenmesi için yeni yatırımlar yapıyoruz.” dedi.

Şehir trafiğinin çözüme kavuşması için geçtiğimiz yıl araçların yoğun olarak kullanıldığı güzergâh ve kavşaklarda araç sayıları hesaplanarak simülasyona aktarıldığını ve Ulaşım Master Planı hazırlandığını ifade eden Başkan Dinçer, “Teknolojik imkânları kullanarak hazırladığımız yeni trafik yönetim sistemi ile sensörler ve yapay zekâyla şehir içi trafiğindeki söz konusu karmaşıklıkları önleyerek düzenleyeceğiz ve aynı zamanda da denetleyeceğiz. Yeni sistem de şehir ulaşım ağındaki trafik kontrol altında olacak.” şeklinde konuştu.

Ulaşım Master Planı’nın içeriği hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Belediyemiz tarafından şehrin farklı noktalarında yapılan trafik ölçümü sonucunda; 19 noktaya tam adaptif akıllı kavşak yapımı ve buna bağlı olarak fiziki yapısı uygun olmayan kavşakların düzenleme çalışması, 12 noktada Değişken Mesaj Sistemi (DMS) yapımı, Şehrin muhtelif noktalarına ledli doluluk-boşluk oranını gösteren otopark yönlendirme levhaları montajı, toplu ulaşımda yoğun çalışan otobüs duraklarımıza otobüs hareket saatleriyle alakalı led TV takılması belirlendi. Bu tespitler sonucunda hayata geçirilecek uygulamalar ile trafik düzenlenecek ve şehir içinde rahat bir ulaşım sağlanmış olunacak. Tüm bu düzenlemeleri ise Akıllı Kavşak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi ile tek noktadan takip edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şehir trafiğinin akıllı telefon uygulamasına aktarılacağını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Akıllı telefon aplikasyon uygulaması ile akıllı kart işlemleri, kullanılacak olan otobüsün nerede olduğunun takibi, trafik yoğunluk haritası, otopark yönlendirme vb. içerikler ve işlemler telefon üzerinden yapılabilecek. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak uygulama, bireylerin planlı hareket etmesini sağlayarak günlük hayatlarını düzenlemelerine yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, yıl içerisinde trafik düzenleme çalışmalarına başlanacağını ve trafiğin yoğun olduğu birçok noktada sinyalizasyon sistemlerinin yenileceğini bildirdi.