BİZ, ŞEHRİMİZ İÇİN YENİ BİR HİKÂYE YAZMANIN GAYRETİNDEYİZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ihtisaslaşma konusunun tek başına Üniversite ile alakalı olmadığını, şehrin tüm dinamiklerinin işbirliği ile süreçten alınacak verimin artacağını söyledi.

Rektör Şahin, Üniversite üst yönetimi ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti. Kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için yapılabilecek çalışmaların istişare edildiği ziyarette, ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisas Üniversitesi olarak seçildiğini anımsatan Rektör Şahin, bu payenin şehrin bütününü kapsadığını kaydetti. Spor ve sağlığın kesiştiği noktada projeler üretmek adına çalıştıklarını, projelerin şehrin sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve ekonomik ufkunu geliştireceğini anlatan Prof. Şahin, şehirdeki paydaşların çalışmalara sunacağı katkıların önemine temas etti. İhtisaslaşma çalışmalarının hem proje, hem de üretim boyutu olduğunu söyleyen Şahin, “Biz, şehrimiz için yeni bir hikâye yazmanın gayretindeyiz. El birliği içerisinde bu işi başaracağız” dedi. Belediye Başkanı Evren Dinçer de, çalışmalara gerekli katkıları sunmak adına üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı görüşmede fiziki düzenlemeler, Ortak Eğitim Programı ve kampüsü yeşillendirmek üzere başlatılan toprak kampanyası gibi hususlarda görüş alışverişinde bulunuldu.