HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI VE SOSYAL TESİSLERİ YOĞUN OLARAK KULLANILIYOR

MAHALLE SAKİNLERİ; “MAHALLE KONAĞIMIZ AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ BULUŞMA NOKTAMIZ OLDU”

BAŞKAN DİNÇER; “MAHALLE KONAĞIMIZDA KIRIM TATAR KÜLTÜRÜNÜ YAŞITIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarafından Kırım Tatar kültürünün yaşatılması ve kırımlı ve Bahçesaray mahallesi sakinlerinin sosyal ve kültürel etkinlikler yapması için açılan Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve sosyal tesisleri vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in daveti üzerine Hamidiye Alaca Mahalle konağının açılışına Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denis Zolotarov, Kırım Teşkilatları Konfederasyonu Başkanı Ümit Şilit, Boydak Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Olgun, akademisyenler ve protokol üyeleri katılmıştı.

Açılışın yapılmasının ardından Kırım Tatar gecesi düzenlenerek Mahalle Konağının ilk etkinliği yapılmıştı. Coşkulu bir açılışın ardından kullanılmaya başlanılan Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi Bahçesaray ve Kırımlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar için buluşma noktası oldu.

Vatandaşlar boş zamanlarında Mahalle Konağı içerisinde bulunan lokalde sohbet edebiliyor. Konak içerisindeki muhtarlık ofislerinde temiz ferah ve konforlu ortamlarda hizmet alıyorlar. Toplu organizasyonların düzenlenmesi amacı ile yapılan nişan ve düğün salonları da mahalle sakinleri için büyük kolaylık sağlıyor. Sergi salonu ve Kırım Misafirhanesinde Kırım Tatar Kültürü yaşatılıyor.

Bahçesaray ve Kırımlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar Mahalle Konağı ve  Sosyal tesisi severek kullandıklarını ifade ettiler.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e böyle bir hizmeti mahallerine kazandırmasından dolayı teşekkür ediyor.