ZABITA EKİPLERİ ETİKET FİYATLARINI MERCEK ALTINA ALDI

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indiriminin ardından Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda ürünü satan işletmelerde fiyat denetimi başlattı.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, KDV indirimi uygulamasından sonra temel gıda ürünleri satan market ve işletmelere yönelik denetim uygulaması başlattı. Vatandaşların artan fahiş fiyattan etkilenmemesi için yapılan denetimlerde etiket ve kasa fiyatlarında karşılaştırmalar yapıldı.

Satılan ürünlerin gramajı, fiyat ve tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan zabıta ekipler, kasa satış fiyatlarını mercek altına aldı.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere yönelik yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Gıda ürünü satan işletmelere yönelik denetimlerin aralıksız süreceği açıklandı.