AKSARAY BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

BAŞKAN DİNÇER “SOKAK HAYVANLARIMIZIN BESLENME İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için belediye ekiplerince birçok noktaya mama ve su kabı bırakılıyor. Aksaray Belediyesi ekipleri, park bahçe ve açık alanlara yerleştirdiği su ve mama kaplarına rutin olarak mama takviyesinde bulunuyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde sokak hayvanlarının besine olan ihtiyaçlarının artacağı göz önünde bulundurularak mama ve su miktarı artırıldı.

Yaşamını sokakta sürdüremeyecek hayvanlar ise Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülerek belediye veteriner hekimliği tarafından tedavi edildikten sonra yeni yuvaları olan hayvan barınağında gözetim altına alınıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, soğuyan havalarla beraber sokak hayvanlarının da olumsuz etkilendiğini belirterek, "Sokak hayvanlarımız sahipsiz değiller can dostlarımıza yönelik periyodik olarak sürdürdüğümüz mama ve su dağıtımını kış mevsimiyle beraber daha da artırdık. Mevsim şartlarından dolayı beslenme alanları daralan minik dostlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Vatandaşların desteğe ihtiyaç duyan sokak hayvanları için Aksaray Belediyesi’nin 444 55 68 çağrı merkezini ya da 0552 888 68 68 numaralı Whatsapp ihbar hattı ile irtibat kurulabiliyor.

Tarih: 2021-12-06 15:01:05