BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dr. Evren Dinçer, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden özveri ile çalışan, doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışı ile görevini icra eden medya mensuplarına teşekkür etti.

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılmasıyla önemli bir dönüm noktasının yaşandığını ifade etti.

Günümüzde haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın olduğunu aktaran Başkan Dr. Evren Dinçer “Basın Mensuplarımızın, etik değerlere ve hukuka uygun, kişilik haklarına saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen göstererek objektif bir şekilde haber yapması, gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü Gazeteci, devlet ile toplum arasında köprü vazifesi üstlenerek ile toplumun istek, beklenti ve duygularına tercüman olmuşlardır.

Her geçen gün önemi artan basının toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Yerel yönetimler olarak vatandaşlarımıza sunduğumuz her hizmetin, hayata geçirdiğimiz her yatırımın ve şehrimizin faydasına olacak her projemizin en büyük destekçisi medya olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümünde ülkemizin ve Aksaray’ımızın menfaatlerini gözeterek kamu düzeninin korunmasına katkı sunan, kamuoyunun aydınlatılması için gece gündüz demeden mesai mefhumu dinlemeden çalışan fedakâr basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.