KİTAP KONAKLARI ŞEKİLLENİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından Paşacık, Hassas ve Cumhuriyet Mahallelerinde aynı anda temeli atılan Kitap Konaklarının inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Geçtiğimiz aylarda temel atma töreni düzenlenen Kitap Konakları Projesinin inşaat çalışmaları pandemi sürecine rağmen ilerledi. Paşacık Mahallesinde hayata geçen Kitap konağının boyama işlemlerine devam edilirken Hassas Mahallesi Kitap Konağı’nın da çatı kaplaması yapılıyor. Cumhuriyet Mahallesi Kitap konağının ise Birinci Kat donatı ve beton atım işine devam ediliyor.

Gençlerin kitap okumaları, araştırma yapmaları ve ders çalışma alanına sahip olmaları için hayata geçirilen Kitap Konakları Projesi’nin üzerinde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer hassasiyetle duruyor. Kitap Konakları projesi inşaat çalışmalarının tamamlanması ve iç teçhizatlarının dizayn edilmesi ile hizmete açılacak.

Her yaş grubundan öğrencinin rahatlıkla kullanabileceği kitap konakları, 360 metrekare kapalı alan üzerine inşa ediliyor ve 2 kattan oluşur. Kitap konaklarının sayısının artırılmasına seçim öncesinde gençlerin talep etmesi ile karar verildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ‘’ Şuan inşaatı devam eden kitap konaklarımız tamamlandığında Azmi Milli Bahçesinde bulunan Nuri Yazıcı Kitap konağımızla birlikte şehrimiz 4 kitap konağına sahip olacak. Kitap Konaklarımız kaynak çeşitliliği artırarak zengin içeriğe sahip olacak. Her yaş grubu, kendilerine uygun bölümlerden istediği kitaba kolayca ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.’’