ŞEHRE PIRIL PIRIL BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR

Aksaray Belediyesi, şehre temiz, nezih ve ferah bir görünüm kazandırmak adına cadde, sokak, meydan ve çöp konteynerlerini düzenli olarak yıkıyor. Belediye ekipleri şehre estek görünüm katacak çalışmaları da ihmal etmiyor.

Vatandaşlara daha temiz ve daha sağlıklı bir yaşam ortamı sunabilmek için gece gündüz çalışan Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerini düzenli olarak yıkayarak dezenfekte ediyor.

Şehir genelindeki çöp konteynerleri basınçlı yıkama sistemleri ile bol köpüklü su ve köpükle yıkanarak dezenfekte ediliyor. Çöp Konteynerleri Yıkama ve Dezenfekte Aracıyla belirli periyotlarda iç ve dış kısımları yıkanan konteynerlerin halk sağlığını olumsuz etkileyecek koku, sinek ve diğer zararlıların oluşumu engellenmiş oluyor. Aksaray Belediyesi ekipleri 48 mahallede bulunan toplam 7 Bin 500 adet çöp konteynerini yerinde yıkıyor.

Yıkama çalışmalarının yanı sıra çöp konteynerlerinin estetik bir görünüm kazandırılması adına yapılan çim çit giydirme çalışmaları da Aksaray Belediyesi ekiplerince devam ediyor. Aksaray Belediyesi’nin atölyelerinde üretilen çim çitler geçtiğimiz dönemlerde belediye ekiplerince bazı mahallerdeki konteynerlere giydirilmiş ve vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanmıştı. Vatandaşların isteği üzerine çim çit giydirme yapılan konteynerlerinin de sayısı artıyor.