AKSARAY BELEDİYE MECLİSİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ

MECLİSİN NİSAN AYI OLAĞAN TOPLANTISININ AÇILIŞINI 20 YAŞINDAKİ OTİZMLİ MEHMET GÜNAYDIN YAPTI

Aksaray Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Ancak bu ayki toplantıda bir ilke imza atıldı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla 20 yaşındaki Mehmet Günaydın adlı otizmli genç, Aksaray Belediyesinin Nisan ayı olağan meclis toplantısına davet edildi.
Belediye Başkan Vekili Cem Elibol ile birlikte meclise gelen Mehmet Günaydın, günün anlam önemine binaen Meclis Başkanlığı koltuğuna oturdu. Ve Meclisin Nisan ayı toplantısının açılışını gerçekleştirdi. Otizmli genç saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından koltuğu meclis başkanı Cem Elibol’a devretti.

Belediye Meclis Başkanı Cem Elibol yaptığı açıklamada Aksaray Belediyesi olarak otizmlilerin her zaman zaman yanında olduklarını ifade ederek ‘Bizler iyiliğin, farkındalığın ve hoşgörünün şehri Aksaray’da otizmin farkındayız ve onların daima yanındayız.2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla da 20 Yaşındaki otizmli kardeşimiz Mehmet Günaydın’ı meclis toplantımıza davet ettik. Sağ olsun oda bizi kırmadı ve belediyemizin Nisan ayı olağan meclis toplantısına katılarak açılışımızı gerçekleştirdi. Mehmet Günaydın kardeşimize teşekkür ediyor ve onun nezdinde tüm otizmli kardeşlerimizin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü kutluyoruz” şeklinde konuştu.