AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHRE YENİ OYUN PARKLARI KAZANDIRIYOR

Aksaray Belediyesi şehir genelinde yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek ve çocuklara güvenli yeni oyun alanları oluşturulmak için yeni parkların yapımına başladı. 2020 yılında oyun park sayılarına yenilerini ekleyerek 23 adet parkın oyun setini yenileyen Aksaray Belediyesi 2021 yılında 15 farklı noktaya yeni park alanı oluşturmayı hedefliyor.

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehirde dinlenme ve çocuk oyun parklarına yenilerini eklerken bir diğer yandan mevcut parklarda yer alan eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş oyun gruplarının bakım, onarımına devam ediyor. Parklarda eksikliği tespit edilen uygun noktalara yeni oyun setleri kuruluyor.

İhtiyaç önceliğine göre tespit edilen mahallelerde park yapım çalışmaları devam ederken park alanlarında yetişkinlerin için bank ve kamelyalar spor aletleri kuruluyor, çocuklar için oyun gruplarının montajı yapılıyor.

2020 yılında farklı mahallerde yeni oyun parkları kurudu. 23 adet parkın oyun seti tamamen yenilendi. Ayrıca Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı ile TOKİ Gençosman Parkı içerisine engelli çocuklar için 2 adet Engelsiz Park inşa edildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesiyle birlikte güvenliği artırılan birçok parkın zemini kauçuk kaplama zeminle yenilenirken, birçok oyun grubu ve spor alet ve ekipmanı yenileriyle değiştirildi.

Yeni çalışma sezonu öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2021 yılında 15 adet yeni oyun ve dinlenme parkını şehre kazandıracak.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehir genelinde hali hazırda bulunan 239 adet parkın bakım ve kontrolünün periyodik olarak yapıldığına işaret ederken 2021 yılında farklı noktalarda olmak üzere 15 adet yeni parkı kurulacağını bildirildi.