AKSARAY BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARA DİKTİĞİ SÜS BİTKİLERİNİ KENDİ SERALARINDA YETİŞTİRİYOR

Aksaray Belediyesi, parklara ve refüjlere diktiği mevsimlik süs bitkilerini kendi seralarında yetiştiriyor.

Belediyenin kendi imkanları ile kurmuş olduğu seralarda, çeşitli türlerden birbirinden güzel binlerce kışlık ve yazlık çiçek üreten Aksaray Belediyesi, belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağlıyor hem de tohumdan ve çelikten ürettiği fideler daha dayanıklı oluyor.

Aksaray Belediyesi, şehrin daha yaşanabilir bir mekâna kavuşturulması için tesis ettiği park ve yeşil alanlarda menekşe, kadife, lavanta, gül ve petunya gibi mevsimlik süs bitkileri ile donatıyor.

Belediyenin kurduğu seralarda üretilen 8 Bin adet mevsimlik çiçek, bin 500 adet lavanta ve 500 adet gül fidesi yeşil alanların ve parkların düzenlenmesinde kullanılacak.

Belediyenin kendi serasında üretilen çiçeklerin belediyeye ekonomik yönden kazanç sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı "Şehrimizi güzelleştirmek adına göreve geldiğimiz günden beri gece-gündüz demeden ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Gerek parklarımızda gerekse refüjlerde ve yeşil alanlarımızda mevsimlik çiçek ve fidanlar dikiyoruz. Bu çiçekleri belediyemizin kurmuş olduğu seralarda hem uygun fiyata hem de bol çeşit olarak üretiyoruz. Ürettiğimiz fidanlar hem Belediyemize ekonomik bir kazanç sağlıyor hem de daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Seralarımızda bu yıl toplamda 10 Bin adet süs bitkisi yetiştirdik bunları yakın bir zamanda parklarımıza ve yeşil alanlarımıza dikeceğiz.  " dedi.