BAŞKAN DİNÇER KANAL 68 TV CANLI YAYININDA KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ PROJESİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

Belediye Başkanı Evren Dinçer Kanal 68 TV ekranlarında yapılan ‘Başkanlar Konuşuyor’ canlı yayınına konuk oldu. Başkan Dinçer, ‘Başkanlar Konuşuyor’ canlı yayınında Moderatör Sedat Eker’ in ve sosyal medyadan vatandaşların yönettiği soruları yanıtladı.

Aksaray Belediyesi’nin yaptığı tüm projelerin değerlendirildiği programda Moderatör Sedat Eker Belediye Başkanı Evren Dinçer’e Aksaray için müjde niteliğinde olabilecek bir projenin olup olmadığı sorusunu yöneltti.  Belediye Başkanı Evren Dinçer’de Aksaray’da sürdürülebilir atık yönetimiyle ekonomiye katkı sağlamak adına 80 milyon değerindeki Entegre Katı Atık Depolama tesisi projesi’nin müjdesini verdi.

Başkan Dinçer bir buçuk yılı aşkın süredir bu proje için birçok ön fizibilite çalışması yaptıklarını ve artık proje için temel atma aşamasına geldiğini Kanal 68 tv ekranlarından duyurdu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Yeni Katı Atık Depolama Tesisi Projemiz 300 dekar alan üzerinde kurulacak. Yap İşlet Devret Modeli ile yaptığımız projemiz toplam 80 Milyon TL değerinde olacak.  Projemizin tamamlanması ile birlikte Aksaray Eğitim Ve Araştırma Hastanesi arkasında bulunan çöp yığını haline gelmiş, kötü görüntü ve kokuya sebep olan çöpler yeni katı atık depolama tesisine taşınacak. Yeni tesisin yer belirlemesi açısından birçok fizibilite çalışması yaptık 26 nokta içerisinden en uygun yer olarak Armutlu Köyüne 7.5 km uzaklıktaki bir yer tercih edildi. Geri dönüşebilen cam, karton, kâğıt, metal ve plastik gibi atıkların ekonomiye kazandırılması için ciddi bir çalışma yaptık ve bu projeyi hazırladık. Projemizin ön fizibilite çalışması tamamlandı ve yer tespiti yapıldı. En kısa sürede bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz.  Tesisimizde gaz üretimi de yaparak 12 bin 500 konutun ihtiyacını karşılayacak 1,3 megavat gücünde elektrik enerjisi elde edeceğiz” dedi.