COVİD 19 SALGINI İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

BAŞKAN DİNÇER ''COVİD 19 SALGININA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ''

Aksaray Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı en başından itibaren şehir genelinde başlatmış olduğu dezenfekte çalışmalarını, HES kodu sorgulamalarını, maske üretme ve dağıtma hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 salgını sürecinde şehir genelinde kurulan dezenfekte ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belirli periyotlarda gerçekleştirilen dezenfekte çalışmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları, iş merkezleri, şehirler arası otobüs terminali, eğitim kurumları, camiler ve toplu kullanım alanları sık sık dezenfekte ediliyor.  Salgının yayılımcı etkisini ortadan kaldırmak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında bugün şehir içi toplu taşımada kullanılan araçlar dezenfekte edildi.

Salgına karşı yürütülen dezenfekte çalışmalarının yanı sıra toplu kullanım alanlarında vatandaşların mesafe kurallarına uymaları için Belediye Zabıta ekipleri vatandaşları sık sık uyarmaya devam ediyor.

Özellikle şehir içi ulaşımda kullanılan otobüslerde ayakta yolcu taşınmaması ve araçta yolcu taşıma kapasitesinin üzerine çıkılmaması için denetim ve uyarılar sık sık yapılıyor. Belediye hizmet binalarında ve toplu taşıma araçlarında sık sık HES Kodu sorgulama işlemi yapılıyor.

Vatandaşların salgın sürecinde koruyucu maske ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulan maske üretim atölyelerinde maske üretilmeye ve ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı son açıklamalara göre Aksaray’ın Covid-19 salgınında riskli bölgeler arasında yer aldığını Belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray Belediyesi olarak salgının Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkması ile birlikte şehrimizde önlemler almaya başladık. Aldığımız önlemleri geldiğimiz süreç boyunca artırarak devam ettirdik. Şehir genelinde dezenfekte çalışmalarından, maske üretim ve dağıtımına, HES kodu sorgulamalarından toplu kullanım alanlarının denetimine kadar birçok çalışmayı gerçekleştirdik. Süreç boyunca da gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bu salgından kurtulmanın en önemli yolu olarak vatandaşlarımızın duyarlı ve bilinçli davranması ile mümkün olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan istirhamımız Bilim Kurulu kararlarına dikkatli bir şekilde uymalarıdır.

Belediyemizin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın Covid-19 salgınına karşı yürüttüğü mücadele ancak vatandaşlarımızın duyarlı davranmaları ile amacına ulaşacaktır. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.’’ Dedi.