İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK YOLU OLSUN

“İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK YOLU OLSUN”

İDLİB İÇİN AKSARAY’DAN 15 ADET YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi öncülüğünde Aksaray genelinde başlatılan “İdlib İçin Yolun İyilik Yolu Olsun” yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. İçerisinde gıda giyim gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 15 yardım tırı müftülük önünden Suriye’nin İdlib kentine uğurlandı.

Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, insanı dramın yaşandığı İdlib’de olumsuz hava koşullarından etkilenen mağdur, mazlum ve yetimlerin tek umudunun Türkiye olduğu söyledi. İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan İl Müftüsü Güller, bu kampanyada kendilerine en büyük desteği veren Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’e teşekkür etti.

Türkiye’nin, dünya mazlumlarının yanında olduğunu söyleyen Vali Hamza Aydoğdu ise “Millet olarak dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk ayrımı yapmadan mazlumların yanında yer almaya devam ediyoruz. Salihler şehri Aksaray, yardım konusunda her zaman üzerine düşeni yapmıştır. İyilik her zaman kalpleri ısıtır. Aksaray halkı da Suriye’deki kardeşlerinin kalbini ısıtmak için harekete geçmiştir. Bu son olmayacak.  İyiliği her tarafa yayacağız” dedi.

Aksaray Belediyesi yardım kampanyasına 1 tır kömür, 1 tır da gıda malzemesi ile destek verdi. 15 tırdan oluşan yardım malzemesi dualarla İdlib kentine uğurlandı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, yardım kampanyası ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Mübarek üç ayların başlangıcında böyle güzel bir iyilik hareketini başlatarak bizleri de dahil eden İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ediyorum.

Ülkemiz ve milletimiz tarihin her döneminde mazlumların umudu olmuştur. Yaşadığımız yüzyılda da maalesef komşu ülkelerimizde başlayan iç savaşlar ile milyonlarca insan evlerinden ve yurtlarından edilmiş, birçok insan hayatını kaybetmiştir.

İç karışıklıkların ve savaşın verdiği zararları ortadan kaldırmak için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Suriye halkının yarasını sarmak maksadı ile yardım kampanyaları düzenliyor. Şehir olarak halkımızda yardımlara kayıtsız kalmayarak gereken desteği veriyor. Yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür ve yardım el uzatan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.