DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesi Hassas, Nakkaş ve Hürriyet Mahallelerinde bulanan orta refüjlerde ağaçlandırma çalışması başlattı.

Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süre içerisinde kentin daha yeşil bir görünüme kavuşması için fidan seferberliği başlatan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Nakkaş, Hürriyet ver Hassas Mahallelerindeki ana arterlere yeni ağaç dikme talimatı verdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda çalışmalara başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Hürriyet Caddesindeki orta refüjün 1250 metre uzunluğundaki alanına 120 adet Çınar ve 120 adet mazı pyramit cinsi ağaç dikti.

Ekipler Hürriyet Mahallesinin yanı sıra Nakkaş Caddesi 39. Caddede bulunan orta refüje 75 adet ıhlamur ve 75 adet Leylandi cinsi ağacın dikimini gerçekleştirdi. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler Hassas Mahallesi 6635. Sokaktaki orta refüjlerde de ağaç dikim çalışmalarını gün boyu sürdürdü. Yağmura rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler Hassas Mahallesi 6635. Sokaktaki orta refüje 40 adet kültür çınarı 40 adette Leylandi cinsi ağacı toprakla buluşturdu.

Bugün yapılan çalışmalarla Aksaray Belediyesi ekiplerince 3 mahallede toplamda 3 bin metrelik alana 470 adet ağaç dikildi. Yetkililer şehrin birçok noktasında ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceği bilgisini paylaştı.

Ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray’ımızın daha yeşil bir şehir olması ve modern bir görünüme kavuşması için belediye olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle mahallerimizin ana arterleri olan caddelerin refüjlerini ağaçlandırarak daha yeşil ve güzel bir görünüm kazandırıyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla şehrimize layık olduğu en güzel hizmetleri sunacağız” ifadelerini kullandı.