GENÇLERİN VERİMLİ ZAMAN GEÇİREBİLECEKLERİ MEKANLAR MASAYA YATIRILDI

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Başkan Vekili Hıfsı Peker ile birlikte Aksaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’i ve beraberindeki Aksaray Üniversitesi akademisyenlerini makamında ağırladı.

Yapılan ziyarette pandemi sürecinde Aksaray Üniversitesinin uzaktan eğitimi ve dijital çalışmaları konuşulurken Aksaray Belediyesinin gençlerin kendini geliştirebilmeleri için hayata geçirdiği tesisler masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’e Gençlerin verimli zaman geçirebilmeleri için yakın zamanda açılışını gerçekleştirecekleri Bilim Merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Dinçer, yakın zamanda açılacak olan Bilim Merkezinin Orta Anadolu’nun en donanımlı bilim merkezi olacağını ifade etti. Hizmete açılması ile birlikte Robotik kodlama eğitimlerinden İHA ve SİHA laboratuvarına kadar gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri, kitap okuyabilmeleri, ARGE çalışmaları yapabilmeleri, için her türlü imkânın Bilim Merkezinde olduğunu söyledi. Ayrıca gençlerin kitap okumaları, ders çalışmaları ve araştırma yapmaları için Fatih Mahallesinde bulunan Genç Osman Millet Kıraathanesini ve Nuri Yazıcı Kitap Konağını gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini belirtti.

Kitap konaklarına olan yoğun talebe değinen Belediye Başkanı Evren Dinçer, ilki Paşacık Mahallesinde olmak üzere 3 yeni kitap konağının da temel atma töreninin gerçekleştirildiğini yakın zamanda hizmete açılacağının altını çizdi. Yerel yönetimler olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin ise pandemi dolayısı ile eğitimlerin uzaktan verildiğini belirterek Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerini tam ve eksiz bir biçimde almaları için gayret ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’e ve beraberindeki akademisyenlere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.