GENÇ MUCİTLER, BAŞKAN EVREN DİNÇER’İ ZİYARET ETTİ

“GENÇLERİMİZ ONUR KAYNAĞIMIZ OLMUŞTUR”

Aksaray Belediyesinin gençlerin robotik kodlama eğitimi almaları için Çocuk Aktive Merkezinde açtığı AKKOD’da kurusuna katılan ve daha sonra Avrupa Güneş Arabaları Yarışı’nda (European Solar Challenge) ülkemizi temsil ederek ödül alan genç mucitler, Belediye Başkanı Evren Dinçer ziyaret etti. Başkan Evren Dinçer, genç mucitlerle birlikte açılışa hazırlanan Aksaray Belediyesi Bilim Merkezini inceledi.

Robotik kodlama eğitimini ilk kez Aksaray Belediyesi AKKOD kursunda alan ve daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) adına Belçika’da düzenlenen Avrupa Güneş Arabaları Yarışı’na (European Solar Challenge) katılarak ödül alan Ahmet Ertuğrul Bilgiç ve Mehmet Anıl Korkmaz, Aksaray Genç Mucidler Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Harun Çelik ile birlikte Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti. Bakan Dinçer, genç mucitleri başarısından dolayı tebrik etti.

Aksaray Belediyesi AKKOD kursu sayesinde ilk kez robotik kodlamayla tanıştıklarını söyleyen Ahmet Ertuğrul Bilgiç ve Mehmet Anıl Korkmaz, yarışmada geliştirdikleri güneş arabası ile kendi türündeki icatlar arasından öne çıktıklarını anlattılar.

Belediye başkanı Evren Dinçer, “Üstün zekâlı, yetenek dehası olan öğrenciler Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışmaktadır. Sizler, Belçika’da düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil ettiniz ve ödül aldınız. Başarınızdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Genç Mucidler Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Harun Çelik, AKKOD Projesiyle Aksaray’da yeni öğrenciler keşfedildiğini söyledi ve verdiği desteklerden dolayı Başkan Dinçer’e teşekkür etti.

Başkan Dinçer, ziyaretine gelen genç mucitlerle birlikte açılışa hazırlanan Bilim Merkezini ziyaret ederek gençlerin fikirlerini aldı.