BAŞKAN DİNÇER, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

“GENÇLERİMİZ BİLİME YÖNELECEK”

Belediye Başkanı Evren Dinçer, kısa zaman içerisinde açılacak Aksaray Bilim Merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, gençlerin bilime yönelmesini sağlayacak tesisin önümüzdeki günlerde açılacağı müjdesini verdi.

Aksaray Belediyesi tarafından Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde yapılan Aksaray Bilim Merkezinde son rötuşlar yapılıyor. Yakın tarihte açılması planlanan Aksaray Bilim Merkezinde incelemede bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bilim Merkezi sayesinde gençlerin bilim ve teknolojiyle buluşarak yeni fikirler üretilmesine imkân sağlayacağını bildirdi.

3615 metrekare kapalı alana sahip Bilim Merkezinde her yaş grubundan insanın faydalanabilmesi için ayrı ayrı bölümlerin oluşturulduğunu aktaran Başkan Dinçer, “Merkezimizin her yaş grubuna hitap etmesine özen gösteriyoruz. Yetişkinlerimiz, gençlerimiz, öğrencilerimiz ve çocuklarımız için farklı alanlar oluşturduk. Bütün hemşerilerimizin buradan istifade etmesini amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Dinçer, Bilim Merkezi ile ilgili yaptığı değerlendirme de “Burada gençlerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri için tüm imkânlar sağlandı. Ayrıca gençlerimiz kurulan laboratuvarlarda AR-GE çalışması ile geleceğe yönelik yüksek teknolojili ürünler yapma becerisi kazanacak.

Bilim Merkezimizi, gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dizayn ettik. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.