BAŞKAN DİNÇER “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BAŞKAN DİNÇER  “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Aksaray Belediyesi tarafından Kalanlar Mahallesi sınırlarında içinde bulunan Uluırmak üzerindeki tescilli tarihi köprüde onarım ve restorasyon çalışması devam ediyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, tarihi köprüde devam eden restore çalışmalarını yerinde inceledi.

Kentin tarihi dokusunu bozmadan birçok hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın tarihi zenginliklerine değer katacak tarihi yapıları ortaya çıkartıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Selçuklu dönemi eseri olan 36 metre uzunluğundaki köprüdeki restore çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışma ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi köprüde çalışma başlatılmadan önce mülk sahipleriyle daha önce uzlaşılarak arazinin kamulaştırıldığını belirten Başkan Dinçer, kültürel miraslar arasında yer alan köprünün restore çalışmasından sonra gün yüzüne çıkacağını belirtti.