ENGELSİZ PARK ÇOK BEĞENİLDİ

Aksaray Belediyesinin fiziksel engellilere özgü olarak inşa ettiği ‘Engelsiz Park’ şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Özelliklede çocukları heyecanlandıran parkta, engellilere özel tasarlanan oyun gruplarının montajı yapılıyor.

Aksaray Belediyesi, ilkini Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı içine kurduğu ‘Engelsiz Park’ın, 2’ncisini TOKİ Cumhuriyet Mahallesi Genç Osman parkı içine kurulumunu yapmaya başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan her iki parkta özellikle engelli çocukların güvenli şekilde oynayabilmeleri için her ayrıntı düşünüldü. Parkta engellilerin kolaylıkla kullanabileceği, özel tasarlanan oyun grupları yer alıyor. Ayrıca oyun grupları arasında düşme ve yaralanma risklerinin ortadan kaldıran bariyeler de bulunuyor.

Montaj çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından parkın zemini bedensel engellilerin ihtiyaçları gözetilerek tamamen kauçuktan kaplama yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, ‘Engelsiz Park’ yapılması yönünden engelli bireyler ve özelliklede engelli çocuğu bulunan ailelerden yoğun talep alındığını belirtti. Başkan Dinçer, yapılan park ile engelli çocukların parkta rahatlıkla ve özgüven içinde keyifli vakit geçireceklerini söyledi.