KOP GENÇ OSMAN MİLLET KIRAATHANESİ DUALARLA HİZMETE AÇILDI

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projelerinden olan Millet Kıraathanesi Fatih Mahallesinde bulunan Karabağ Tematik Parkı içerisinde hizmete açıldı.

Aksaray Belediyesi ve Kop İdaresi iş birliğinde hayata geçen Kıraathanenin açılışına Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte Vali Hamza Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Ak Parti Aksaray İl yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray’ın ilk Millet Kıraathanesi olma özelliği taşıyan Kop Genç Osman Millet Kıraathanesi’nin açılışında Covid 19 salgını dolayısı ile tedbirler en üst seviyede tutuldu. İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’ in yaptığı duanın ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Kıraathaneyi vatandaşların her zaman kullanabileceklerini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksarayımızın ilk millet kıraathanesini Kop idaresi ile iş birliği içerisinde burada hizmete açıyoruz. İçerisinde 11 Bin kitap zenginliğimiz var. Gençlerimize ilişkin okuma salonları, grup çalışma salonları, bilgisayar düzenekleri içiresinde mevcuttur. Yine biz içerisine çocuklarımıza, gençlerimize yönelik olarak ücretsiz çay kek ikramlarında bulunacağız. Bu vesile ile gençlerimizi okumaya, kütüphaneye alıştırmaya, ilim irfan noktasında faaliyet göstermeye teşvik etmiş bulunacağız. Vatandaşlarımızın gün içerisinde uğrak noktası olacak olan kıraathanemizde ücretsiz çay, kahve ve kek ikramında bulunuyoruz. Şehrimize güzel bir hizmet daha kazandırmış olduk. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Millet Kıraathanemiz şehrimize hayırlı olsun.’’ Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, açılış için geldiği Aksaray’da yaptığı açıklamada “Biliyorsunuz millet kıraathanelerimiz sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde önemle durduğu projelerin başında geliyor. Bugüne kadar hizmete girdiği tüm şehirlerimizde kültürel ve sosyal hayata katkı sağlayan, sağladığı kütüphane hizmetleriyle 7’den 70’e herkese okuma alışkanlığı kazandıran bu mekanlarımız kısa zamanda kentlerimizin kültürel kimliğini zenginleştiren unsurlardan birisi haline geldi ve vatandaşlarımız tarafından da çok sevildi” diye konuştu.

Yapılan duaların ve konuşmaların ardından protokol üyeleri kıraathanenin açılış kurdelesini kesti. Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve protokol üyeleri kıraathane içerisinde incelemelerde bulundu.

Kop Genç Osman Millet Kıraathanesinin açılışının ardından Protokol üyelerini Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezini gezdiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a hediye takdiminde bulundu. Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise Belediye Başkanı Evren Dinçer’in kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Gülağaç ilçesinde Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen Kadın Kültür evinin açılışını gerçekleştirdi.