BAŞKAN DİNÇER ''ALT YAPIDA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ''

Belediye Başkanı Evren Dinçer Aksaray Belediyesi tarafından son dönemlerde ağırlık verilen konulardan biri olan alt yapı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Şehrin her noktasında alt yapı alanında büyük yatırımlar yapmaya devam eden Aksaray Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde Tatar Sokak civarında yağmur suyu şebeke hattı ve asbest boruların değişimi için çalışma başlatmıştı.

Şehrin alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için gece gündüz demeden çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi ekipleri, bugün Sağlık köyü yolunda kanalizasyon çalışması yaptı. Vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli içme suyu hizmeti vermek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aksaray Belediyesi ekipleri, Hürriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi ve mevkiinde bulunan ömrünü tamamlamış; Asbest içme suyu hattı yerine günümüz teknolojisine uygun olan (225 -140 mm çaplarında) 3500 metre polietilen içme suyu hattı döşemesi ve yan bağlantılar için sokaklara tee çıkışları için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Alt yapı konusu mesken, iş veya diğer amaçla kullanılan bina ve bölgeleri destekleyen kanalizasyon, yol, elektrik, su, gaz, telekomünikasyon ve arıtımdan oluşan yapı bütünüdür. Bizler de bir bölgede bir çalışma başlatırken alt yapıyı etkileyecek tüm konuları aynı çalışmanın içerisinde ele alıyoruz. Çalışma yaptığımız noktalarda ilerleyen süreçte başka sorunlar çıkmaması için kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Alt yapıyı etkileyebilecek tüm konuları kalıcı olarak çözüme kavuşturmadan yol, kaldırım veya orta refüj gibi konulara başlamıyoruz. Amacımız sorunlara kalıcı olarak çözüm bularak hem vatandaşlarımıza çalışma yapılan noktada bir daha gürültü ve görüntü kirliliği yaşatmamak hem de kaynaklarımızı en ekonomik şekilde kullanabilmektir. Şehrimiz hızla gelişen ve büyüyen bir şehir bu büyüme ve gelişmeleri göz önünde bulundurarak gece gündüz demeden ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ Dedi.