AKSARAY BELEDİYESİ ALT YAPI ALANINDA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ VATANDAŞLARIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR DÜŞÜNCESİYLE HAREKET EDİYORUZ’’

Şehrin birçok noktasında yaptığı yatırımlarla vatandaşlara modern bir şehirde yaşama imkânı sunan Aksaray Belediyesi, Alt yapı alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Belediyesi, Büyük Bölcek Mahallesinde bulunan Cumartesi Pazarı ile Küçük Bölcek Caddesi arasında yapılan ve birinci etabı tamamlanan Q1000 lik yağmur suyu kollektör hattına bağlı olarak; Büyük Bölcek Mahallesi Tatar Sokakta, Cumartesi Pazarı ve civarındaki sokaklarda yağmur suyu şebeke çalışması başlattı.

Öncelikli olarak ana cadde görevi gören Tatar Sokak üzerinde yağmur suyu şebekesine başlayan kanalizasyon ekipleri, burada Q600 lük koruge boruyla 576 metre, Q400 lük koruge boruyla 374 metre ve bu hatlara bağlanarak ara sokaklarda Q300 lük koruge boruyla 3725 metre yağmur suyu şebekesi yapacak. Şehrin alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler üreten Aksaray Belediyesi toplamda belirlenen bu lokasyonlarda 4648 metre yağmur suyu şebekesi yapmayı planlıyor.

Yağmur suyu şebeke çalışması yapılan Tatar Sokak’ta vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli içme suyu hizmeti verilmesi için ömrünü tamamlamış asbest borular sağlıklı polietilen borularla değişimi de yapılıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başlamasıyla birlikte öncelik verdiği projeler arasında yer alan astbest boruların politein borularla değiştirilmesi çalışması Tatar Sokak’ta olduğu gibi şehrin birçok noktasında devam ediyor.

Yapılan alt yapı çalışmaları ile değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Aksaray’ın sadece bugününü değil geleceği için de çalışıyoruz. Büyük Bölcek Mahallesi Tatar sokakta öncelikle yağmur suyu kanallarını döşüyoruz. Ardından ömrünü tamamlamış 40 yıllık içme suyu asbestli boruları sağlıklı polietilen borularla değiştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz ve vaat ettiğimiz her projede; vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır düşüncesiyle hareket ediyoruz.  Göreve başladığımız günden bugüne kadar geçen süreçte İçme suyu hatlarında yer alan asbestli boruları, polietilen boruları ile değiştirmeye başladık. Belirlediğimiz bir program dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her çalışma dönemimizde kısım kısım yenileme yaparak şehrimizi asbestli borulardan kurtaracağız. Çünkü şehrimizin üst yapısı kadar alt yapısını da önemsiyoruz” dedi.