BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER ÇİLEK HASADINA KATILDI

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Güzelyurt’un Alanyurt Köyünde çilek üretimi yapan çiftçilerle bir araya gelerek çilek hasadı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile birlikte Güzelyurt’un Alanyurt Köyünde çilek üreticileri ile bir araya geldi.

Başkan Dinçer, Alanyurt Köyünde organik çilek üreticiliği yapan çiftçilerle sohbet etti. Alanyurt çileğinin tadı ve aromasıyla kaliteli çilekler arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer,  üreticilerle birlikte çilek hasadına katıldı.

Çilek yetiştirmenin alternatif tarımın en güzel örneği olduğunu vurgulayan Başkan Dinçer, Alanyurt’ta üretilen çileğin iç pazarda Aksaray Çileği olarak anılmaya başladığını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Alayurt’ta çileğin ekim alanı her yıl giderek yaygınlaştığını belirterek üreticilerin organik çilek üretimine rağbet göstermeye başladığını ifade etti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ise ilçe sınırları içinde üretilen çileğin ülkemiz iç pazarında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, çilek hasadından sonra aynı bölgede yıllık 250 Bin ton patates üretimi ile Türkiye patates üretimin ilk 10’a giren patates üreticilerini ziyaret etti. Başkan Patates üretimi yapan çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.