BEDİÜZZAMAN CADDESİ YENİLENEN YÜZÜYLE KISA SÜREDE TRAFİĞE AÇILACAK

Aksaray Belediyesi, Bediüzzaman Caddesinde sıcak asfalt serimi öncesinde zemin hazırlık ve iyileştirme çalışmalarına başladı.

Aksaray Belediyesi, şehrin en yoğun Caddelerinden olan Bediüzzaman caddesinde zaman zaman yaşanan trafik yoğunluğunu önlemek, yayalara ve sürücülere daha güvenli bir ulaşım imkânı sunmak amacı ile altyapı, kaldırım, asfalt ve ışıklandırma çalışması başlatmıştı.

Cadde de yapılan çalışmalar kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlandı. Altyapısı tamamlanan noktalarda genişletilen kaldırımlara bordür taş ve karo andezit taş döşeme işlemi kısa süre içerisinde gerçekleştirildi.

Vatandaşların ve cadde de faaliyet gösteren esnafların mağdur olmaması için çalışmaları gece gündüz demeden sürdüren Belediye ekipleri sıcak asfalt serimi öncesinde iş makinaları ile deforme olmuş eski asfaltı ve inşaat kırıklarını temizlemeye başladı. İş makinaları ile sıyırma işleminin yapılmasının ardından sıcak asfalt öncesi zemin iyileştirmek amacı ile pemete serimi gerçekleştirilerek atılan sıcak asfaltın kalıcı ve kaliteli olması sağlanacak.

Çalışmaların tamamlanması ile vatandaşların hizmetine sunulacak olan cadde ışıl ışıl bir görünüme kavuşmuş olacak.