CADDE VE SOKAKLARIMIZ SICAK ASFALT İLE YENİLENİYOR

Aksaray Belediyesi, yol yapımı ve asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte şehir merkezinin birçok noktasında asfalt serim, yol genişletme ve çizgi çalışmaları hızlandırıldı. Aksaray Belediyesi Fen İşleri müdürlüğüne bağlı ekipler gece gündüz demeden şehrin her noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin dört bir yanında yeni yol açımı ile asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüren ve kısa sürede tamamlamayı planlayan Aksaray Belediyesi asfalt serim çalışmalarına Cumhuriyet bulvarı üzerinde bulunan ve 30 metrelik yol olarak adlandırılan bölgede devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl sürücülerden ve bölgede ikamet eden vatandaşlardan 30 metrelik yol üzerinde bulunan kavşak noktalarının düzenlenmesi talep edilmişti. Vatandaşların taleplerine duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Evren Dinçer kavşak noktalarında düzenleme yapılması talimatını vermişti. Yapılan düzenleme sonrasında bölgede yaşanan trafik yoğunluğu ortadan kaldırılmıştı.

Şehir merkezi ve şehrin giriş çıkış yolları arasında bağlantı noktası özelliği gösteren 30 metrelik yol sürücüler ve yayalar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları 30 metrelik yolda belediye ekipleri asfalt çalışması öncesinde ihtiyaç duyulan alt yapı gereksinimlerini giderdi. Vatandaşlara daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânı sunmak için asfalt serim çalışmalarına başlanıldı.

Vatandaşlara güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunmak için çalışmaların şehrin her noktasında sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer; ‘’Asfalt serim çalışmalarımız şehrin her noktasında devam ediyor. Vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamamaları için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 30 metrelik yol olarak adlandırdığımız noktada ekiplerimiz gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladı. Alt yapısı tamamlanan yolun asfalt serim aşamasına geçtik. Asfalt serim çalışmalarının bitmesi ile birlikte orta refüjlerde ve kaldırımlarda çevre düzenlemesi ile peyzaj çalışması yapılacağız. Asfalt serim çalışması yaptığımız yollarda zemin iyileştirmesi yaparak asfaltın uzun süre dayanıklı kalıcı hale gelmesini sağlıyoruz.  Asfaltlama çalışmalarıyla, ulaşım sorunu olmayan, rahat ve güvenilir yaya ve araç yollarıyla şehrimize değer katıyoruz.’’ Dedi.